Saturday, April 14, 2012

Mentholeita ja makita

Woohoo.
Kukaan ei arvaa mitä tänään aamulla tapahtui.
Ostin jälleen uuden lelun!
Täysin nurkan takaa tuli! Tällaista ei täällä tapahdu!
Mitään ei ostella! Rahaa säästetään! Lainataan vaikka naapurilta!
Lopultahan se on meidän palkasta pois kaikki ostokset. Omalla tavallaan.

Mutta milläpä asennat kolmimetrisen hyllyn betoniseinään kun kädessä on ruuvinväännin ja akkuporakone.
Etsittiin pari päivää akkukäyttöistä poravasaraa -> hinnat ponnahtaa vajaasta neljästä huntista eteenpäin niin kauas kuin taivasta riittää.
Jos käytettäis poravasaraa päivittäin ja monenlaisiin tehtäviin ja oltaisiin tien päällä, niin höyläpenkin päällä makoilisi just nyt 800 egen Makita lisäakun ja tarvikesalkun kanssa.

Mutta koska heittelemme kaheksan millin proppuja seinään silloin kun jonkinnäköistä asennuspuuhaa joutuu tekemään, (joko täällä tai muualla) niin ostetaan siihen mitoitettu asiallinen kone.

Ei siis mitään pilipalivehjettä kuitenkaan vaikka käyttökohde on rajattu. Uskon kyllä kun sanotaan että viidenkympin halpisporavasarakin iskee ne proput seinään, mutta uskoni riittää vain omaan käyttöön.

Saatan siis joskus omaan työkalupakkiin sellaisen ostaa, mutta nyt on kyseessä kuitenkin useamman tonnin hyllyt mitä tulemme asentelemaan niin en todellakaan halua kesken keikan huomata että porakone iskee kipinöitä tai terä heilahtelee ympäriinsä.
Joten ostetaan reilusti alle 300 euron johdollinen Makita.

Pieni osa lukijoista todennäköisesti kysyy nyt mielessään puhunko nyt iskuporakoneesta, ja jos en niin mikä on ero poravasaran ja iskuporan välillä?

Suurempi osa lukijoista ei todennäköisesti tiennyt että tällaista eroa on olemassakaan.

Osa lukijoista myös huomaa että tuossa vieressä on pala mahonkia ja tammea vierekkäin.

Käytännössä iskuporakone sisältää mekanismin jolla terä saadaan tärisemään ja täten uppoamaan betoniin, tiileen sun muualle kunhan jaksaa tarpeeksi painaa ja tärryyttää.
Poravasarassa on varsin mittava mekanismi joka hakkaa talttamaisesti terää edestakaisin ja leipoo betonia kuin pullataikinaa. Näihin vehkeisiin pitä myös käyttää SDS-teriä, joissa on kahdeksankulmainen kanta perinteisen pyöreän sijaan (joita iskuporissa ja yleisesti ottaen kaikissa muissa porissa käytetään ja joihin olemme vuosien saatossa tottuneet).

Onko ero sitten usean sadan euron arvoinen? Enkö olisi voinut vain ostaa alunperin akkuiskuporakonetta parilla huntilla ja tehdä sillä kaikki normaalit poraustyöt ja asennukset pienellä ylimääräisellä vaivalla?
Muutaman reiänhän niillä saisi tehtyä, mutta täälläpäin teemme tätä kuitenkin työksemme ja pitää olla olemassa luotettava johdollinen kone joka jyrää kaiken alleen kun akkukoneet pettää.

Käytin myös johdollista iskuporaa verstaalla kaappeja ripustellessa ja se vaati oikeasti tukevan jalansijan ja koko kehollaan poraa vasten heittäytymisen. Kymmenen reiän poraamisen jälkeen oli hiessä kuin kovan salitreenin jäljiltä.
Uudella poravasaralla tein äsken pään yläpuolelle kurottuvan reiän ilman että olisi pitänyt erityisesti nähdä vaivaakaan, kun iskuporalla minun olisi pitänyt saada pora vähintään hartiakorkeudelle että saan tarpeeksi painoa taakse.


Sitten muihin aiheisiin!

Tässä on aiemmin mainittu pikaduuni. Näitä tulee 15 kappaletta pienten muutosten jälkeen.
Näyttääkö se siltä kuin amerikkalainen nikkari olisi kasannut vehkeen iltapäivän aikana verstaan jämäpaloista ja heittäny kiinni muutamalla ruuvilla?

Toivottavasti, koska Kalifornialainen nikkari toden totta heitti sen kasaan iltapäivän aikana verstaan jämäpaloista.
Korit on osa pian avattavan ravintolan sisustusta ja niiden on tarkoitus näyttää hyvin paljon käsintehdyiltä raakileilta.
Kalifornialainen nikkari muutti äskettäin Helsinkiin ja tuli meille ilmaiseksi työvoimaksi harrastuksenana.
Nyt meillä on sekä paljon töitä että ilmaista harrastelijatyövoimaa!

Valmisteilla olevaan parvisänkyyn viitaten esittelen teille höyläosan italialaista yhdistelmäkonettamme ->
Kuvassa höylän pinta-ala näyttää vaikuttavan isolta, mutta sitä se ei valitettavasti ole.

Lappeen saa kyllä höylättyä juuri ja juuri, mutta kun taustalla näkyvä sängyn laidaksi tulevan laudansivu pitäisi myös saada suoraksi?

Silloin jälleen napataan 1400mm pituiset festoolin kiskot esille ja jyristetään upotussahalla sivu mieleiseksi!

Ensi viikolla todennäköisesti esittelen sivuohjaimen ja toivottavasti uutuuttaan kiiltävän MFT:n.
Sitä seuraavalla viikolla paljastan että näiden kalliiden työkalujen ostelulla kompensoin alitajuisesti naisen hellyyden ja rakkauden puutetta yksinäisestä elämästäni.

Tai sitten olen salaisesti homo enkä sen vuoksi ole saanut aikaiseksi pysyvää parisuhdetta naisen kanssa ja puran kaiken tarmoni työhön ja koneiden osteluun jotta en ajattelisi miehiä.
Mutta katsotaan ensi viikkoon. Tällä hetkellä en ainakaan ajattele miehiä joten se voi tarkoittaa sitä että koneiden ostelu toimii tai sitten olen vain järkyttävän surkea naisasioissa.

2 comments:

  1. Monen kummallisen mutkan kautta päädyin tänne ja sain hyvät naurut tälle illalle. :D Kiitos! Juttujasi on hauska lukea, toivottavasti ne saavat vielä jatkoa - viimeisestä päivityksestä kun näyttää olevan aikaa.

    Ja kiitos selvennyksestä, nyt tiedän, mikä on poravasara. Jollain tapaa tuli sellainen olo, että tartteis hommata moinen vekotin kotia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho! Kommentti!
      Olen tyytyväinen että avautumiseni viihdyttävät ja tarkoitus olisi tosiaan jatkaa blogia ennenpitkää, mutta yllättävä tarinointien loppuminen päätyi firman enemmän tai vähemmän nopeaan alasajoon, josta siitäkin piti oikeastaan tehdä blogia mutta kuten huomaa niin moniakaan asioita ei juuri jaksanut enää tehdä.

      Ennenpitkää blogi jatkuu todennäköisesti sillä että kerron miten firma loppui ja missä kohti ei enää naurattanut homma ja varmaan tuosta Ylen dokkaristakin väännän juttua.

      Delete